Biomassza, biogáz hasznosítás

A vállalat 2007-es létrejöttét, alapító tagjainak a vidékfejlesztés és mezőgazdaság területén felhalmozott szakmai tapasztalatainak újraértelmezése inspirálta. A Kárpátia Kft. missziójának tekinti a helyi alapanyagokra és melléktermékekre alapozott hosszú távú stratégiai megoldások tervezését és kivitelezését kiemelten az energetika területén.

Hisz benne, hogy a lokális megújulókra alapozott beruházásokat nem csak professzionálisan kivitelezni, de eredményeit és gazdasági potenciáljait ismertetni is kell a nagyközönséggel, így generálva további társadalmi igényeket a fenntarthatóságot megalapozó projektekre.

Fő terjeszkedési irányai a biomassza területét érintik. Ezen belül is kiemelt figyelmet fordítanak a tüzelhető és elgázosítható biomassza felhasználására. Jelenlegi projektjeik biomassza fűtőművek tervezése és kivitelezése, valamint második generációs biogáz technológiák felhasználási lehetőségeinek vizsgálata.

A legújabb fejlesztések a lakossági piac irányába való nyitást célozzák. Energetikai szakembereik folyamatosan keresik a lakosság számára lehető leggazdaságosabb megoldásokat a földgáz függőség kiváltására. Épületenergetikai auditok során minden részletre kiterjedő vizsgálatokat folytatnak, hogy felmérjék a hiányosságokat és megtalálják a lehető legoptimálisabb megoldást.

A vállalat a közeljövőben nyitni kíván a komplex kombinált rendszerek felé, a lehető legrövidebb megtérülés és gazdaságos üzemeltetés érdekében.

Kapcsolat: Farkas Tibor
Elérhetőség: 9022 Győr, Teleki László u. 46. II/14.
Tel.: 30/361-99-01
E-mail: farkas.tibor@keszenlet.hu

 cimkék: