Brikett készülhetne a villányi szőlővesszőből

Venyigéből készítenének brikettet Villányban és a bortermeléssel, szőlőtermesztéssel foglalkozó környező falvakban egy mintaprogramnak szánt fejlesztéssorozat részeként.

Földesi Tamás, Villány jegyzője a lapnak elmondta, hogy a venyige elsősorban többletmunkát, költséget és időnként visszafertőzési veszélyt jelent a bortermelőknek, így az ő érdekük is a tervezett program sikere.

Villányban folyik egy mikrotérségi szintű, megújuló energiára épülő mintaprogram kidolgozása, ennek egyik legfőbb eleme lehet a tervezett brikettgyár, amely a szőlővessző feldolgozására épülne. A kiváló fűtőértékű venyigéből készített brikett mellett nemcsak amiatt döntöttek, mert az kölcsönösen jó az önkormányzatnak, a termelőknek és a munkalehetőségre váró embereknek, hanem azért is, mert viszonylagosan alacsony az induló beruházási igénye más megújuló energiaforrásokéhoz képest.

Forrás: MTIcimkék: biomassza

Software error:

DBD::mysql::st execute failed: Unknown column 'TABLE_ID' in 'field list' at /home/html/cgi-bin/lib/itworx/v1/API.pm line 164.

For help, please send mail to the webmaster (info@webmark.hu), giving this error message and the time and date of the error.