Norvégok építenének bioerőművet Szombathelyen

A norvég tulajdonban lévő Grenor Hungária Energetika Kft. nyolcmilliárd forintért építene bioerőművet. A korszerű, környezetbarát és olcsó energiát előállító, faapríték felhasználásával működő erőművet Szombathelyen építenének .

 

A beruházás még előkészítési szakaszában tart, a tervek szerint 2014 második félévére valósulhat meg, ha addig megkapnak minden szükséges engedélyt és a létesítmény is felépül a Claudius Ipari Park második ütemében - ismertette az ügyvezető.

A Grenor kiserőmű villamos- és hőenergiát fog termelni, a tüzelőanyagként szolgáló, termelt faaprítékból. Egy év alatt a számítások szerint 47 ezer megawattóra villamos energia termelésére lesz képes, amelyet az országos hálózatra táplálnak egy szombathelyi transzformátorállomáson keresztül. A keletkező hőenergiát az elképzelések szerint a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. venné majd át, a számítások szerin évente 180 ezer gigajoule-t.

A cikk folytatása az ingatlan menedzser oldalon olvasható!

 cimkék: biomassza

Software error:

DBD::mysql::st execute failed: Unknown column 'TABLE_ID' in 'field list' at /home/html/cgi-bin/lib/itworx/v1/API.pm line 164.

For help, please send mail to the webmaster (info@webmark.hu), giving this error message and the time and date of the error.