Félmilliárdos bioüzemanyag programot hirdetett az USA

Egy 510 millió dolláros, a bioüzemanyagok következő generációjának előállítást ösztönző program beindítását jelentette be kedden az amerikai kormány.
A magánvállalatok számára meghirdetett programot a haditengerészet, valamint az energetikai és az mezőgazdasági minisztérium felügyeli majd. A projekt illeszkedik Barack Obama elnöknek abba a márciusban meghirdetett kezdeményezésébe, hogy 2025-re egyharmadával csökkentsék az Egyesült Államok függőségét az olajimporttól.
Tom Vilack mezőgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy az olajmonopóliumok "vak támogatása" helyett az amerikai versenyképesség és a biztonság növelése érdekében az energiaforrások diverzifikálására van szükség.
A program az üzemanyagnak a kukoricából történő előállítása helyett olyan kezdeményezéseket finanszírozna, mint például etanol előállítása faaprítékból vagy a mezőgazdasági növények emberi fogyasztásra alkalmatlan részeiből.
A kukorica biodízellé alakítása számos bírálatot kapott, mert az termény árának világpiaci emelkedése globálisan tovább rontott a szegények helyzetén.
 
Forrás: MTI


cimkék: bioüzemanyag

Software error:

DBD::mysql::st execute failed: Unknown column 'TABLE_ID' in 'field list' at /home/html/cgi-bin/lib/itworx/v1/API.pm line 164.

For help, please send mail to the webmaster (info@webmark.hu), giving this error message and the time and date of the error.