Geotermikus energia mesteriskola indul

A megújuló energiák Nemzeti Cselekvési Tervében előirányzott jelentős fejlesztés elősegítése érdekében az MMK Energetikai Tagozata – az érdekelt tagozatokkal együttműködve – Megújuló energiák mesteriskola-sorozatot indít.

Első lépésben a geotermikus energia közvetlen és hőszivattyús hőellátására a Szilárdásvány Bányászati Tagozat Geotermikus Szakosztályával együtt hirdeti meg a Geotermikus Energia Mesteriskolát.

Az egyéves képzésben résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek a geotermikus energiatermelés és -hasznosítás geológiai, energetikai, gazdasági és környezeti kérdéseiről. Megismerik Magyarország geotermikus adottságait, a geotermikus energia földtani hátterét, kinyerési technológiáit, a mélyfúrást és kútkiképzést, a hévíztermelést és a geotermikus rendszerek áramlási és hőátviteli viszonyait. A geotermikus energia hasznosítása kapcsán a mesteriskola ismerteti a termálvíz közvetlen és a földhő hőszivattyús hasznosítását, a hőszivattyúzás berendezéseit és energetikáját. A résztvevők megismerkednek a közvetlen és a hőszivattyús megoldás több hazai példájával, a gazdaságosság, a támogatás és a környezetvédelem témaköreivel.

A mesteriskolai képzésre azok jelentkezhetnek, akik szakirányú műszaki egyetemi alapképzésben vagy mesterképzésben szereztek diplomát. A mesteriskola programjáról és a jelentkezésről részletes tájékoztatás ITT TALÁLHATÓ. Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 15.

A teljes cikk az  E-gépész.hu oldalon olvasható.cimkék: