Vihar a termálvízben - Zöld övezet (videó)

Hazánkat Európa-szerte geotermikus nagyhatalomként említik. Ma Magyarországon a geotermális energia fő alkalmazási területe a hő- és ivóvíz-hasznosítás, valamint a gyógyfürdők üzemeltetése.

Vihar a termálvízben
Hazánkat Európa-szerte geotermikus nagyhatalomként említik. Ma Magyarországon a geotermális energia fő alkalmazási területe a hő- és ivóvíz-hasznosítás, valamint a gyógyfürdők üzemeltetése. A termálvizet energia céllal hasznosító cégeket a törvény visszasajtolási kötelezettséggel sújtja, ami túl nagy anyagi terhet ró rájuk. Ez a szabály a turizmusra és az egészségügyre nem vonatkozik. De mi is a visszasajtolás, és miért van erre szükség? A szabályozás tesz-e különbséget az eltérő geológiai adottsággal rendelkező területek között?

Kerecsen valóságshow
A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. igencsak különös albérlőkkel rendelkezik. Ma már minden második kerecsensólyom a Mavir nagyfeszültségű oszlopain fészkel. A turulmadarak mellett ha nem is társbérlőként, de egyre több vörös vércse használja költésre a villanyoszlopokat. Kinek és miért jó, hogy be vannak kamerázva a fészkek?

Zöld övezet - hogy ne csak jelenünk, de jövőnk is legyen!

A teljes beszélgetés meghallgatható ide kattintva.

Forrás: Hír TVcimkék: földhő