Elindult az európai KKV hét!

Ha úgy érzi, hogy vállalkozása csak a jól megszokott köröket futja, szerezzen új információkat, látogasson el „Európai KKV Hét 2012” rendezvénysorozatra!

Az Európai Bizottság 2012-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg október 15-21. között az Európai KKV Hetet a 27 tagország és 10 meghívott ország részvételével.

Magyarország az előző években már csatlakozott a rendezvénysorozathoz. 2011-ben Magyarországon 47 esemény, míg összeurópai szinten közel 1500 rendezvény valósult meg a programsorozat keretein belül.

Az Európai KKV-hét céljai:

Tájékoztatás: információk arról, hogy az EU és az egyes nemzeti hatóságok milyen segítséget kínálnak a kisvállalkozásoknak, tájékoztatás azokról a támogatási és forráslehetőségekről, amelyek európai, nemzeti, regionális és lokális szinten a vállalkozások rendelkezésre állnak.
Támogatás: partneri kapcsolat kialakítása az Európai Unió intézményei és a kis- és középvállalkozások között, hangsúlyozva, hogy a versenyképes KKV-k mind a nemzetgazdaságokat, mind Európát erősebbé teszik.
Inspiráció: a működő kis- és középvállalkozások ösztönzése látókörük kiszélesítésére, vállalkozásaik továbbfejlesztésére és tevékenységüknek a határokon túli kiterjesztésére.
Megosztás: a vállalkozással kapcsolatos vállalkozói ötletek, tapasztalatok, legjobb gyakorlatok kölcsönös megismerése és terjesztése.
Bátorítás: a fiatalok meggyőzése arról, hogy a vállalkozói létforma vonzó karrierlehetőség, a női vállalkozások ösztönzése, valamint a vállalkozói létforma európai szintű népszerűsítése

A cikk folytatása a Magyarország.hu internetes oldalon érhető el.cimkék: