Épületenergetikai nagydíjat alapít az energia hivatal

Egymillió forint díjazású Építészeti-Épületenergetikai Nagydíjat alapít a környezettudatos épülettervezési gondolkodás elismerésére a Magyar Energia Hivatal, amely országos, nyílt és nyilvános pályázat keretében keresi a leginkább energia- és környezettudatos szemlétben tervezett hazai épületet. Beadási határidő: 2012.04.20.

Az energiahivatal keddi közleménye szerint a pályázat célja, hogy az energiaellátás biztonsága és az energiaimport függőség csökkentése érdekében környezettudatosságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására ösztönözze az építészeket.

Az Építészeti-Épületenergetikai Nagydíj 2012 pályázaton - funkcióra és léptékre való tekintet nélkül - olyan, 2006. január 1. és 2012. március 23. között Magyarországon épült épülettel lehet nevezni, amely magán hordozza az energia- és környezettudatos ismérveket.

A közlemény emlékeztet, hogy az év elején kiadott "Nemzeti Energiastratégia 2030" egyik fő prioritása az állami szerepvállalás erősítése a szemléletformálás területén is. Ennek jegyében indította el a Magyar Energia Hivatal a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztöntő kampányát, melynek egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy egy épület környezetbarát volta a tudatos tervezéssel kezdődik. E kampány keretében hirdették meg az Építészeti-Épületenergetikai Nagydíj 2012 pályázatot is.

Forrás: MTIcimkék: