Megemelték a Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című (A jelű) kiírás keretösszegét

Az Új Széchenyi Terv keretében a Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című (KEOP-2011-4.2.0/A kódszámú) pályázati kiírás keretösszege – belső forrásátcsoportosítás eredményeként - 3,4 milliárd forinttal megemelkedett.

A keretemelés nyomán a rendelkezésre álló összeg 3 milliárd forintról 6 427 276 656 Ft-ra nőtt.

A támogatásra vonatkozó döntéshozatal a beérkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig történt. A rendelkezésre álló forrást meghaladó igényű, a kiválasztási kritériumoknak megfelelt pályázatok esetében a 24/2011. (V.6) NFM utasítás 98. § (5) bekezdése alapján a Környezetvédelmi Operatív Programok Irányító Hatósága tartaléklistát képezett, és a tartaléklistára kerülő pályázókat az Energia Központ Nonprofit Kft. 2011 decemberében levélben értesítette.

A tartaléklistán szereplő pályázatok támogathatóságáról az Európai Bizottság felé 2011 decemberében kezdeményezett átcsoportosítási kérelem elbírálását követően születik döntés.

Továbbá jelen pályázati felhívás C1./4. pontja szerinti Villamosenergia termelés napelemes rendszer segítségével típusú projektek esetén a pályázati felhívás B.6 pontja értelmében, az első kifizetési kérelem (és az előleg) feltétele a hálózati engedélyes által kiadott, a csatlakozási dokumentáció jóváhagyásáról szóló nyilatkozat, a záró elszámolási csomag elfogadásának feltétele pedig a hálózati engedélyessel kötött módosított hálózathasználati szerződést, és a villamos energiakereskedővel / egyetemes szolgáltatóval kötött villamos energiavásárlási szerződés benyújtása.

Forrás: NFÜcimkék: