kapcsolt- és megújuló alapú kiserőművek létesítése, energetikai vizsgálatok

A társaság gázmotoros kapcsolt hő-, és villamosenergia termelés jellegű és megújuló energia hasznosítás célú beruházások megvalósítására, karbantartására és üzemeltetésére alakult.

A HEAT INVEST Kft résztulajdonosa a 2003 -ban alakult Szombathelyi Erőmű ZRt-nek, ily módon befektetője és megvalósítója 1db 6 MWel teljesítményű WÄRTSILÄ gázmotornak és 1db 1,1 MWel teljesítményű Caterpillar berendezésnek. A társaság kizárólagos létesítője, tulajdonosa és üzemeltetője a 2006 -ban létesített MDE ME 3042 tip. berendezéssel rendelkező kőszegi gázmotoros kiserőműnek, amely a kőszegi távhőszolgáltatás hőbázisára telepített modern kapcsolt hő- és villamosenergia termelő berendezés.

Az ALTERRA Építőipari ZRt megbízásából 2007-ben szállítója, telepítője a Szombathelyi Szennyvíztelepre beépített 2*370 kWel biogáz üzemű MTU motoros kiserőműnek. A próba üzem lezárását követően a berendezés karbantartását is a HEAT INVEST Kft végzi. A HEAT INVEST Kft szakmailag felkészült vállalkozás energetikai beruházások fővállalkozói lebonyolítására, ezért ezen tevékenységét kívánja a jövőben a legnagyobb mértékben bővíteni. A beruházások végrehajtásában a társaság állandó partnere a Tatai Hűtéstechnika Fővállalkozó Kft, mind a már elkészült, mind a folyamatban lévő beruházások tekintetében. A HEAT INVEST Kft az MTU gázmotoros blokk-fűtőerőműinek gyári képviseletét és szervizét  is ellátja. A szerviz felkészült más gyártmányok karbantartására, Quascor és Jenbacher motorok tekintetében rendelkezik tapasztalattal és referenciával. Jenbach típusú berendezés tekintetében a Szentendrei VSZ ZRt. JMS612 tip berendezésének karbantartását végzi sikeresen. A beruházás-bonyolítói és célzottan energetikai- és épületgépészeti-kivitelezői tevékenységét karbantartó-javító munkák végzésével egészíti ki a társaság.

A HEAT INVEST Kft. karbantartási tevékenysége során a diagnosztikán alapuló karbantartást tekinti járhatónak, ennek megfelelően végzi a feladatait. A korszerű diagnosztikai eljárásokat az üzemviteli adatok elemzésével együtt alkalmazva optimalizált alkatrész felhasználást és ennek eredményeként a karbantartási költségek minimalizálását tudja megrendelőinek felajánlani. Mind a tevékenység irányításában, mind a szerviz tekintetében nagy tapasztalattal rendelkező szakember gárdát tud a társaság megrendelői részére biztosítani, hiszen szakemberei az országban elsők között specializálódtak gázmotor karbantartásra. A 15 éves gyakorlat során a napi karbantartásoktól a 60 000 üzemórás felújításokig komplett szakértelemre és gyakorlatra tettek szert. Az eddigi tevékenysége során végzett saját beruházási és üzemviteli tapasztalatait kívánja a jövőben a kiserőműi fővállalkozások, illetve a gázmotoros kiserőművek karbantartása terén kamatoztatni.   Sikeres tevékenységét magalapozza a tapasztalt szakember gárdája és a létesítés, üzemeltetés, karbantartás terén szerzett komplex ismerete.  A projekt fejlesztések tekintetében az integrált energetikai- és épületgépészeti feladatok végzése a társaság fő erőssége. A beruházási fázisokat gazdaságossági és üzemviteli költség-optimalizációs kérdések szem előtt tartásával kíséri végig a társaság. Vállalkozásunk nem kimondottan villamosipari jellegű, hanem kapcsolt- és megújuló alapú kiserőművek létesítésének előkészítésével, kivitelezés lebonyolításával, üzemeltetéssel és karbantartással foglalkozik. Ezeken túlmenően épületgépészeti, épület energetikai vizsgálatokat és tervezést végzünk.

Kapcsolat: Popovics Attila, ügyvezető
Elérhetőség: 9700 Szombathely, Szabó I. u. 27.
Tel.: 30/946-9648
E-mail: popovics.attila@chello.hu

 cimkék: