REBE partnertalálkozó

2012-03-07 2012. március 2-án került sor a Régiók együttműködése a bioenergetikai tudástranszfer és az energiahatékonyság területén című projektünk partnertalálkozójára Szombathelyen.

Az egyeztetésen a partnerek beszámoltak az elmúlt időszak feladatairól, tevékenységeiről. A partnereknél és klaszterünknél is több, a képzési lehetőségeket, igényeket feltáró kutatás is készül, készült. A felmérések eredményeiről Klaszterünk a későbbiekben a honlapján is rendszeresen beszámol majd.

Valamint a projektnek saját honlapja is elkészült, amely elérhető a www.rebeproject.eu címen. Itt szintén elérhetőek lesznek a tanulmányokról készült összefoglalók.

A találkozón az osztrák partnerek elmondták, hogy náluk jól működik az energiatanácsadói rendszer. Alsó-Ausztriában az önkormányzatoknak is kötelező lesz 2030-ig energiatanácsadót alkalmazni.

Klaszterünk és a vezető partner Pannon Egyetem Georgikon Kar Agrárműszaki Tanszéke egyetértett abban, hogy már Magyarországon is lenne kereslet az energiatanácsadókra, csak sajnálatos módon még nem elég fizetőképes a kereslet.

Az egyetem részéről cél, hogy a pályázatban megvalósuló képzés során gyakorlatorientált, jól felkészült szakembereket képezzenek. A pályázatban partner képzőintézmények a lehető legjobb oktatási anyag kialakítása miatt szorosan együttműködnek és bevonják a Klaszterünket is, hogy a vállalkozók igényeit is figyelembe tudják venni.