Egyesületi hírek

REBE partnertalálkozó

Gazdaságzöldítés Németországban és Magyarországon

Klaszterünk részt vett a berlini székhelyű Ecologic Institute, a Magyar Energiahatékonysági Intézet és az Energiaklub közös konferenciáján 2012. január 30-31-én Budapesten.

Egyre több megújuló energiát hasznosítanak Vasban

Egyre több megújuló energiát hasznosítanak Vas megyében, az elmúlt két évben az uniós támogatásoknak köszönhetően az érdeklődés ugrásszerű emelkedett, csaknem kétszer annyi ilyen fejlesztés valósulhatott meg, mint előtte tíz év alatt - mondta el az MTI-nek Bozzai Balázs, a Pannon Megújuló Energia Klaszter vezető szakértője.

„Megújuló Energia Nyílt Nap – A megújulók ünnepe

Klasztertagjaink is megjelennek a „Megújuló Energia Nyílt Nap – A megújulók ünnepén”, amely egy fenntarthatósági tematikájú rendezvénysorozat, amelynek fő pillére egy olyan programsorozat megvalósítása, melynek során a célcsoportok közvetlenül találkozhatnak a megújuló energiaforrások gyakorlati alkalmazásával, mégpedig közérthető, emészthető formában.

Passzívház képzési körút

Klaszterünk részt vett az Ausztria - Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007 - 2013 keretében megvalósuló CEEBEE projekt által szervezett Passzívház képzési körúton

Szakmai hírek

A passzív épületekről röviden

Újabb villámcsapás az energiaiparnak

A nemzetgazdasági miniszter tegnap újabb energetikai, közmű-adóterhelést jelentett be, amelyből a kabinet jövőre 30 milliárd forintos bevételre számít. Az érintett közműszolgáltatók idén már egyszer, a Robin Hood-adó 2013-tól esedékes kiterjesztése által kaptak többletterhelést. Kik fizethetik be a 30 milliárdot? Milyen hatásai lehetnek a friss adónak?

Megújulók hasznosítása és infrastruktúrafejlesztés az Energia Tanács napirendjén

Az uniós Megújuló Energia Stratégiáról és a transzeurópai energiainfrastruktúráról folytattak irányadó vitát a tagállami küldöttségek az uniós Energia Tanács informális ülésén 2012. szeptember 17-én, Nicosiában. A Holoda Attila helyettes államtitkár vezette magyar delegáció korábbi módosítási javaslatait fenntartva összességében mindkét kezdeményezést támogatta.

Energiahatékonyság: kötelező épület-felújítások és takarékosság

Kötelező intézkedéseket írna elő a kormányzati középületek felújításáról, energiahatékonysági programok kidolgozásáról és a nagyvállalatok energiaauditjának elvégzéséről az az irányelv, amelyről kedden szavaz az Európai Parlament.

Az Európai Parlament előtt az energiahatékonyságról szóló irányelv

Az irányelv révén a környezetvédelmi szakbizottság szerint egy átlagos európai háztartás akár 1000 eurót is megtakaríthat évente. Ha teljesül az öt éve kitűzött cél, azaz 2020-ig 20 százalékkal csökkentik az unió energiafelhasználását az energiahatékonyság javításával, az több mint 80 milliárd euró megtakarítást hozhat, és Európa-szerte egymillió új munkahely jöhet létre.

Rendezvénynaptár

<< 2024. július >>
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Reklám

Tagjaink


Heat Invest Kft.
kapcsolt- és megújuló alapú kiserőművek létesítése, energetikai vizsgálatok

Németh István egyéni vállalkozó
okleveles gépészmérnök

Mangliár Építész Kft.
Építészeti tervezés
...további egyesületi hírek ...további szakmai hírek   ...minden tag

Pályázati hírek

Társadalmi egyeztetésen nyolc energetikai fejlesztéseket támogató felhívás

Az energetikai fejlesztések társadalmi egyeztetése november 4. tart!

Meghosszabbított határidő a napkollektoros pályázat pénzügyi elszámolásaira

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti, szeptember végi határidőt meghosszabbítva 2012. november 20-ig teszi lehetővé a pénzügyi elszámolások benyújtását a Zöld Beruházási Rendszer napkollektoros pályázatán.

Sikeres volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést támogató pályázata

Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítést támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. szeptember 7–én délben a beérkezett pályázatok feldolgozásáig felfüggeszti a konstrukciót.

Augusztusban indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új, fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázata

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdet pályázatot költségvetési keretből. Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

...további pályázati hírek ...további képek ...további partnerek