Biogázt táplálna a földgázhálózatba az E.On

Az E.On Németország több tartományában is arra készül, hogy biogázt tápláljon a hálózatába. A társaság tervei szerint az idei év végére óránként 1700 köbméter biogázt fog bejuttatni a közcélú hálózatba. 2012-ig erre és hasonló projektekre 20 millió eurót tervez elkölteni a társaság - olvasható az E.On közleményében.


A biogáz hálózatba történő betáplálása új lehetőséget teremt a társaság számára az energiahordozó felhasználása terén, ugyanis a biogázt mindeddig csak a termelés közelében telepített erőművi egységben hasznosították (hő és/vagy áramtermelés).

A biogázt a hálózatba történő betáplálást megelőzően elő kell készíteni, így például meg kell tisztítani a nedvességtől, a különböző kéntartalmú anyagoktól és a szén-dioxidtól is. Tekintettel arra, hogy az biogáz fűtőértéke alacsonyabb, mint a helyi standard, az E.On LPG-gázzal (PB) fogja dúsítja azt, és ezt követően kerülhet majd a bio-energiahordozó a német gázhálózatba.

A társaság 2012-ig mintegy 20 millió eurót kíván ilyen projektekre költeni. A célkitűzések szerint az idei év végére óránként 1700 m3 biogázt szeretne a hálózatra táplálni az E.On. Az így bekerülő mennyiség éves szinten (14,9 millió m3) 8000 német háztartás földgázigényét elégítené ki.

Forrás: Portfolio.hu

 



cimkék: biomassza