CEP Clean Energy & Passive House Expo

2010. október 27-28-án kerül megrendezésre a CEP Clean Energy & Passive House Expo, amely az energiahatékony építés és felújítás területéről, valamint a legújabb termékekről, technológiákról nyújt áttekintő képet.
CEP a fenntartható építészet prezentációs platformja

A 2010. október 27-28-án megrendezésre kerülő CEP Clean Energy &Passive House Expo, amely az energiahatékony építés és felújítás területéről, valamint a legújabb termékekről, technológiákról nyújtáttekintő képet, így segít megtalálni az energiahatékonyság megvalósításához szükséges innovációkat.

A rendezvény kiemelten foglalkozik

  • az energiahatékony építés és felújítás
  • az intelligens épületek, épületautomatizáció, valamint
  • a passzívházak és felújítás passzívház komponensekkel témával.

Meghatározó védnökök és szakmai partnerek

A rendezvény fővédnöki tisztét Bencsik János államtitkár tölti be, míg Olajos Péter helyettes államtitkár szakpolitikusi védnökként a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes szakembereinek közreműködésével vesz részt a kiállításon és a konferencia tematikák összeállításában is.Szakmai partnereink között tudhatjuk többek között a Magyar Passzívház Szövetséget, a Magyar Épületgépészek Szövetségét valamint a MagyarÉpítőanyagipari Szövetséget.

Szakmai konferenciák különböző témákban

A rendezvény keretein belül 3 szakmai konferencia kerül megrendezésre.Az első napon a MAPASZ-al együttműködve rendezzük meg a passzívházak minősítése és minőségbiztosítása, valamint a MÉGSZ-el együttműködve a napenergia, napkollektorok újdonságait bemutató konferenciákat.

A második napon a Nemzetgazdasági Minisztérium energetikai és otthonteremtési államtitkársága szakmai támogatásával és részvételével tervezünk egy konferenciát önkormányzatok számára az épületek energiahatékony felújítása és az ehhez kapcsolódó legfontosabb új pályázati tudnivalók bemutatásával.

A passzívház konferencián való részvételért a Magyar Építész Kamara tagjai 2+1 akkreditációs pontot kapnak. A Magyar Mérnöki Kamaránál a programok akkreditálása folyamatban van.

Forrás: Zöldtech.hu cimkék: