Energiafűz - botfűz fajták

 

 
   
Botfűz fajták:
Inger:

Száraz talajon jobban nő mint a többi fajta, sűrű mellékhajtásai vannak, aratáskor a szárazanyag tartalma magasabb, levélrozsdának, kártevőknek ellenáll, törzse bolyhos.
Torhild:

2 görbefajta keresztezéséből származik, ennek ellenére törzse egyenes, közepes a terméshozama, közepesen ellenáll a levélrozsdának.
Olof:

Egyenes törzs kevés hajtással, magas a terméshozam, ellenáll a levélrozsdának.
Doris:

Nagyon fagytűrő, levélkártevőkkel szemben ellenálló, közepes terméshozam, alacsony a víztartalma betakarításkor, jó a gyomelnyomó képessége, fiatal hajtásokat a vadak károsíthatják.
Tora:

Szibériai kosárfűz és egy Salix fajta kereszteződéséből származik, nagyon magas terméshozam, kedvelt fajta, levélrozsdának, kártevőnek ellenáll, vadak nem fogyasztják.
Tordis:

Kiegyenlített hajtásnövekedés, 4m-nél magasabb hajtásnövekedés már az első évben, ellenáll a levélrozsdának és a kártevőknek.
Gudrun:

Fagyálló, ellenáll a levélkártevőknek, rozsdának, rozsdának, közepes terméshozam, alacsony a betakarításkori víztartalma.
Sven:

Magas terméshozam, levélrozsdának ellenáll, de a kártevők kedvelik a hajtásokat.
Jor:

Holland fajta, közepesen ellenáll a levélrozsdának, gyors növekedés, törzse sötétzöld, közepes terméshozam, szennyvíztisztításban is használják.

Forrás: Holland Alma Kft.cimkék: