Biomasszától a napenergiáig – konferencia önkormányzatoknak

Az Energiaklub 2011. május 4-én 09.00 - 15.30 konferenciát rendez önkormányzatok részére a Petőfi Irodalmi Múzeumban - 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.

A konferencia a fenntartható biomassza- és napenergia-hasznosítás témájával foglalkozik az energetikán belül. Kiemelt célcsoportját képezik az önkormányzatok, akik számára hasznos tanácsokat kívánunk nyújtani ahhoz, hogy településük energiaellátását fenntarthatóvá tegyék, korszerűsítsék, és mindeközben a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségeket is figyelembe vegyék.

Célunk felhívni az önkormányzatok figyelmét a beruházásaikat megelőző, körültekintő tervezési folyamat fontosságára, szeretnénk bemutatni megvalósult projektek tapasztalatain keresztül a lehetséges akadályokat, hibalehetőségeket, de természetesen a sikeres projektek által elért eredményeket is, valamint tájékoztatni őket a különböző finanszírozási lehetőségekről.

Emellett a konferencia keretében adjuk át a napenergia- és biomassza-hasznosításban élen járó települések számára létrehozott díjakat, a Napkorona Bajnokság, valamint a Biomassza Bajnokság kitüntetéseit. A díjátadót a tavalyi évben is nagy médiafigyelem kísérte.

Forrás: Energiaklubcimkék: