ERTI Farkasszigeti Ökötábor - megnyílt

Megnyitotta kapuit az Erdészeti Tudományos Intézet Farkasszigeti Ökotábora. Új lendületet kapott ezzel a kísérleti állomáson már közel 15 éve folyó természetismereti nevelési program, melyet a Kísérleti Állomás a Püspökladányi Természetvédelmi Csoporttal és a Hortobágyi Nemzeti Parkkal közösen eddig is eredményesen folytatott.

Ezen munka keretében eddig is mód nyílott a város iskolásainak, óvodásainak és az érdeklődő felnőtteknek, hogy a szakemberek vezetésével megismerhessék a Farkassziget gazdag növény és állatvilágát, arborétumát, bemutató házát és az itt közel 90 éve folyó kutatómunka eredményeit. A rendszeres, szervezett programokat évente közel 3000 gyerek látogatta. "Madarak és fák napja", erdei iskolai/óvodai programok, megyei rajzverseny és egyetemisták számára szervezett terepi bemutatók adtak lehetőséget a kilátogatók ismereteinek bővítésére.


 

A tábor megnyitása lehetőséget ad akár 40 fős csoportoknak is több napos programokon való részvételre. A kutatóintézet szándéka szerint elsősorban a környékbeli óvodásokat és iskolásokat várják a tábori programokra, de természetesen a tábor nyitva áll távolabbról érkező gyerekcsoportok, vagy akár felnőtt érdeklődők előtt is. A programok között megtalálható a puszta és az erdő életközösségével való ismerkedés, gyalog és kerékpártúra, lovas program, kézműves és művészeti foglalkozások, íjászverseny, fürdőlátogatás, pusztai kirándulás, vadászati bemutató is. Természetesen ezekhez a színes programokhoz a városban található szervezetek összefogására is szükség van.

A napokban indulnak útjukra azok a virtuális invitáló cédulák, melyekben elsősorban a környék iskoláinak, óvodáinak, polgármesteri hivatalainak és civil szervezeteinek hívjuk fel a figyelmét a tábor által nyújtott lehetőségekre. A tábor - reményeink szerint - hamarosan bekapcsolódik az országos erdészeti erdei iskola hálózatba is.

 

A táborral kapcsolatos kérdésekre Csiha Imre állomásigazgató szívesen ad választ a 30/219-7094 telefonszámon, vagy az erdeiiskola@erti.hu címen.

 

A táborral kapcsolatos információk hamarosan megtalálhatóak lesznek a www.erti.hu honlapon a Püspökladányi Kísérleti Állomás neve alatt.

Forrás: ERTIcimkék: