Idén is megrendezésre kerül a Készház és Passzívház Vásár, Konferencia!

Az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata immár 11.-ik alkalommal rendezi meg Készház Vásárát november 5-7 között a Novotel Bp. Kongresszusi Központjában, melynek új neve Készház és Passzívház vásár, míg a Konferencia november 5-én kerül megrendezésre.A vásár része a „Zöld Építészeti Napok 2010” rendezvény sorozatnak, amely 2010 november 4-14 között kerül megrendezésre.
Korunk nagy kihívás az energiától való függőségünk megoldása, a nagy fogyasztásért felelős épületek felújítása, és az új épületeknél a korszerű energia takarékos technológiák alkalmazása. A Készház Vásár szervezői úgy gondolják, hogy a változásokra időben fel kell készülni mind az építtetőnek,tervezőnek,gyártónak, kivitelezőnek, finanszírozónak, ingatlan forgalmazónak.

A 11. Készház Vásáron szeretnék ezt a célt szolgálni, és az érdekelteknek bemutatkozási lehetőséget teremteni, a jövő évi lehetőségek megismerésére!

A Programot támogatja Bencsik János energiaügyi és otthonteremtésiállamtitkár, aki a következő gondolatokat fűzte az eseményhez:

" Tisztelt Olvasó,kedves Érdeklődő!

Korunk egyik legnagyobb kihívása az energiaválság, amelynek leküzdéséhez elengedhetetlen egy energetikai,technológiai és gazdasági paradigmaváltás. Ennek egyik eleme — a lakásállomány korszerűsítésén és a megújuló energiák jelentősebb bevonásán keresztül — az energiahatékonyság növelése. A Kormány célja, ezért egy olyan országos energiahatékonysági program megteremtése, amely lehetővé teszi az épületenergetikai támogatások komplex,átlátható kezelését, ezáltal is elősegítve a hazai építőipar és építőanyag-ipar fellendülését.

Azonban a legnemesebb kormányzati szándék is kevés, ha nem áll mellette a szakma és a társadalom támogatása,valamint a felek egymás iránti elvárásainak ismerete.

A Zöld Építészeti Napok fővédnökeként hiszem, hogy az építőipar szereplői és a lakosság közötti jobb kapcsolat egyre több jó minőségű és energiatakarékos otthont eredményez az elkövetkező években. "

A konferencia részletes programja és felhívás elolvasható a csatolt dokumentumokban. 

cimkék:
Microsoft Word szöveges dokumentum  Konferencia program
Microsoft Word szöveges dokumentum  Felhívás