Ingatlankérdés - Merre tovább?

Meg lehet -e határozni egy ingatlan értékét a mai illikvid, bizonytalan piacokon? Hogyan hatott a válság az értékbecslési alapelvekre, módszerekre? Hogyan árazzák be a befektetők a zöld épületeket? A Portfolio.hu és az RICS Magyarország 2011. január 20-án szakmai reggelit szervez az ingatlan-értékbecslés legégetőbb, legaktuálisabb kérdéseiről.

 

A Property Valuation Reggelin nemzetközi előadók és a hazai ingatlanszakma jeles képviselői ülnek majd az előadói asztaloknál. Az eseményen elsősorban nem előadások, hanem interaktív panelbeszélgetések keretén belül folynak majd a szakmai viták. Az esemény célja, hogy bemutassa az ingatlanértékelés, értékbecslés legfontosabb európai és globális folyamatait, kihívásait és ebben a kontextusban elemezze a hazai ingatlanpiaci szereplők aktuális problémáit, szakmai vitáit.

Mit tanultunk a válságból?

Az ingatlanhitelezésen keresztül az ingatlanok értékének meghatározása az egész világgazdaságra meghatározó hatással volt az elmúlt 2-3 évben. Mit tanult az ingatlanszektor a válságból? Elkerülhető lett volna az összeomlás? Mennyire voltak túlárazva az ingatlanok Európában, illetve specifikusan Magyarországon? A válság után minden visszatér a régi kerékvágásba, vagy a krízis hosszú távú változásokat hozott az ingatlanok értékének meghatározásában? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a panelbeszélgetésben résztvevő szakemberek.
 

A szakmai reggeli nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóság kérdéskörére is, hiszen az épületek energiafelhasználása egyre inkább az ingatlanszektor egyik meghatározó szakmai kihívásává válik. Az egyre szigorodó Európai Uniós szabályozás és a kemény piaci verseny következtében a zöld megfontolások nagy hatással vannak az ingatlanok értékelésére. Milyen szinten és hogyan érinti az ingatlanok piaci értékét a zöld forradalom? Hogyan árazzák be a befektetők a zöld épületeket, megoldásokat?

A január 20-án megrendezésre kerülő eseményen olyan nemzetközi vendégelőadók ülnek majd a pódiumon, mint Luciano Capaldo, az RICS Europe elnöke; Carlos Rodriguez, az Iberica ügyvezető igazgatója; David Rusholme, az RICS Valuation londoni vezetője, valamint Alexander Lopatnikov, az American Appraisal oroszországi ügyvezető igazgatója.

A hazai szakemberek között többek között részt vesz majd a szakmai vitákban Furulyás Ferenc, a Jones Lang LaSalle ügyvezető igazgatója; Csoma András, a Biggeorge’s-NV Ingatlan Befektetési Alapkezelő ügyvezető igazgatója; Pilhál Zsolt, a Reconcept Investment and Consulting ügyvezető partnere, valamint Baross Pál, az RICS Magyarország elnöke.

Forrás: Resource IngatlanInfócimkék: