Külföldi kiállítások - Jelentkezési lehetőség

A feltalálók világszervezete (IFIA) támogatásával a Magyar Feltalálók Egyesülete az alábbi kiállításokon fog rendezni magyar kollektív találmányi bemutatókat.

A találmányok hasznosításának első és legfontosabb lépése az alkotás bemutatása. Erre szolgálnak a nemzetközi találmányi kiállítások, ahol erkölcsi elismerést és értékes üzleti kapcsolatokat lehet szerezni.
A MAFE 1989 óta végzi a magyar találmányok hasznosításánál az első és legfontosabb lépést, a műszaki alkotások bemutatását piacszerző nemzetközi fórumokon.

A globalizáció kiteljesedett, ezért célszerű a hasznosításra szánt találmányt minél több külföldi helyen bemutatni. Ez költséges. Állami támogatás nélkül megoldhatatlan feladat.

Sajnos a hazai innovációs támogatási rendszer több mint egy éve nem biztosít forrásokat. Az innovációs támogatás a találmányi marketing tevékenységhez a közeli jövőben nem fog érkezni. Pedig az ideák nem várhatnak, tartja a mondás.
A MAFE ebben a nehéz időszakban is teszi a dolgát. Maximálisan  kihasználja az IFIA nyújtotta lehetőségeket, a világszervezet hivatalos kiállításain magyar találmányi bemutatókkal szerepel. A standbérletet az IFIA fizeti. Köszönet érte!

Hirdetjük, hogy a Magyar Feltalálók Egyesülete folytatja az 1989-ben elkezdett tevékenységét a magyar találmányok és innovációs eredmények népszerűsítése érdekében.

A feltalálók világszervezete (IFIA) támogatásával az alábbi kiállításokon fogunk rendezni magyar kollektív találmányi bemutatókat egyenként 10-20 alkotás részvételével:

 

Augusztus 24-27., 2nd World Cup of Computer Implemented Inventions, First Cultural Innovation International Festival, Kaoshiung, Tajvan

Ez lesz az egyik legjelentősebb külföldi rendezvény. Részt lehet venni számítógépes találmányokkal és kulturális innováció új termékeivel. A kiállítók díjmentes hotelt és étkezést kapnak.

 

Szeptember 22-24., 7th International Salon of Inventions and New Technologies, Sevastopol, Ukrajna

Ez lesz a magyar találmányok első bemutatkozása Ukrajnában.

 

Október 12-15., ARCA International Innovation Show, Zágráb, Horvátország

Már többször szerepeltünk ezen a vásáron. Horvátország EU csatlakozását támogatjuk majd a magyar kiállítással.

 

Október 27-30., IENA "Ideas - Inventions - New Products" International Trade Fair, Nürnberg, Németország

A világ egyik legismertebb innovációs fóruma ez. Itt tartja meg az IFIA a zöld (öko) találmányok világbajnokságát.

 

November 3-5., 5th International Warsaw Invention Show , Varsó, Lengyelország

Minden eddigi kiállításon szerepeltünk itt. Lengyelország hatalmas innovációs piac. Most különös jelentőséget ad, hogy az ENSZ "Nemzetközi Kémia ÉVE" (IYC) eseményeihez itt rendezi meg a kémiai találmányok nemzetközi versenyét.

 

December 1-4., Seoul Internetional Invention Fair - SIIF, Szöul, Dél-Korea

Ázsia legjelentősebb innovációs eseménye. A MAFE rendszeresen szerepelt itt.

 

December 7-9., EXPOPRIORITY' 2011 - Moszkva

Az orosz innovációs piac hatalmas, ezen az eseményen értékes partnereket lehet szerezni.

Várjuk azon feltalálóknak, kis és közepes vállalkozásoknak, non-profit kutatóhelyeknek, mint szabadalomtulajdonosoknak a jelentkezését, akik rendelkeznek öt évnél nem régebben feltalált illetőleg hasznosított találmánnyal, külföldi innovációs fórumokon marketing céllal történő bemutatásra.

Jelentkezni lehet június 15-ig az Egyesületnél (genius@inventor.hu vagy +361 2203040). Visszaigazolás az elfogadásról 2011. június 30-ig történik.

Az elfogadott témák számára 2 négyzetméternyi kiállítóhelyet biztosítunk díjmentesen, fizetjük a nevezési díjat. Elkészítjük a posztert a bemutatáshoz. Ki és visszaszállítjuk a kiállítási anyagot, ellátjuk a standon az információs szolgálatot. Fizetendő hozzájárulás: a poszter készítéshez 10 ezer Ft, és az egyéb járulékos költségekhez kiállításonként 10 ezer Ft.

Személyes részvétel esetén a kiutazót terheli a kiutazás és a külföldi tartózkodás minden költsége, kivéve a Tajvanon rendezendő eseményeket.

További információk: 

VEDRES András dr. - http://www.inventor.hu/elnoks/vedrese.htm
Tel.: +36 20 945 8078 - Tel./Fax: +36 1 422 0936 - Skype: mafe_vedres
President - International Federation of Inventors' Associations (IFIA) - http://www.invention-ifia.ch
Secretary General - Association of Hungarian Inventors (MAFE) http://www.inventor.hucimkék: