Nemzetközi szélnap

Ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a hazai szélerőműveknél, szélparkokban június 14-25. között a nemzetközi szélnapokat.

A szélenergia hasznosításának népszerűsítését célul tűző rendezvénysorozat keretében világszerte több mint 100 helyszínen a látogatók személyesen gyűjthetnek tapasztalatot a szélben rejlő energiakincs hasznosításának módjáról, lehetőségeiről, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg közelről az egyik legtisztább energiatermelési móddal.

A nemzetközi szélnap célja, hogy népszerűsítsék a szélenergia hasznosítást a világban, amely bárhol elérhető energiaforrás. Továbbá tájékoztatást adjon arról, miért a szélenergia az egyik kulcs az éghajlati és energiakrízis megoldásában, és ösztönözze az állampolgárokat, hogy zöld energiát használjanak háztartásukban.

A szélnap rendezvénysorozat magyarországi szervezői június 14-25. között hét helyszínen várják a szélenergia iránt érdeklődőket Budapesten, Bükkaranyoson, Győrben, Levélen, Kulcson, Ikerváron, Nyíregyházán és Erken.

Az ikervári szélerőműpark június 25-én (szombat) 10 órai kezdettel rendezi meg az idei szélnapot.

A rendezvény programja:

- 10.00: megnyitó

- 11.00: Don Quijote szélharca (kerékpárverseny)

- szélpark születése – fotókiállítás (Móricz Attila képeiből)

- szélerőmű látogatás lovaskocsival

- játékos vetélkedők – széltotó kicsiknek és nagyoknak

- szélforgó készítés

- rajzverseny (papíron és aszfalton)

- kispályás labdarúdás

- 16.00: eredményhírdetés, díjkiosztás

A rendezvényen való részvétel ingyenes. A rendezvény helyszíne: Ikervár, ÁMK Batthyány Lajos Művelődési Ház - szabadtéri színpad (Ikervár, József Attila utca 85.)

A további részletekről a http://www.mszet.hu/index.php?p=contents&cid=79 honlapon lehet tájékozódni.

Forrás: VMKIKcimkék: