Őszi Wienerberger konferenciasorozatok

A Wienerberger Téglaipari Zrt. - a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara által akkreditált rendezvény keretében - idén ősszel is házhoz viszi az energiahatékony, illetve a ,,földrengésbiztos" építészet legújabb fejlesztéseit. Magyarország egyik vezető építőanyag-gyártója 2010 őszén, országosan több helyszínen és időpontban két konferenciasorozatot is szervez az építőipari szakmagyakorlók részére.

„e4" – Energiahatékony téglaházak címmel építészeknek,gépészeknek, felelős műszaki vezetőknek, építési műszaki ellenőröknek,és egyéb aktív szakmagyakorlóknak szól a Wienerbergernél hagyományosnak számító rendezvénysorozat. A konferencia célja, hogy az aktuálisépítészettel, energiahatékony építéssel foglalkozó információkat házhoz vigye a szakmagyakorlók számára. Emiatt a konferenciasorozat - a fővároson kívül – 16 megyeszékhelyen kerül még megrendezésre.

A konferenciasorozaton a fővédnöki tisztet a Nemzetgazdasági Minisztérium látja el, a rendezvény folyamán a minisztérium képviselője is tart előadást. A konferencia során a Wienerberger az A+-os energetikai besorolású téglaházak tervezése és építése, valamint az alacsony energiafelhasználású téglaépületek témájában mutatja be a legújabb ismereteket. A rendezvénysorozathoz szakmai partnerként csatlakozott cégek képviselőinek tolmácsolásában további, az energiatakarékos otthon építésére alkalmas fejlesztésekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A rendezvény társszervezője évek óta a Magyar Építőművészek Szövetsége, a konferenciához kapcsolódóan a szövetség minden helyszínen bemutatja a 2010-es Ybl- és Pro Architectura díjazottak kiállítását,valamint szavatolja az építészeti tárgyú előadások magas színvonalát.

Akkreditációs pontok, időpontok, helyszínek és fizetési feltételek a Wienerberger honlapján itt találhatóak, online jelentkezésre pedig itt van lehetőség.


Az „EUROCODE 6-8 Falazott szerkezetek tervezése, tartószerkezetek tervezése földrengésre" című, statikusoknak szóló konferenciasorozat főszervezője a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszéke. Szakmai partnerként pedig a Wienerberger Téglaipari Zrt. vesz részt a szervezésben. A konferencia országszerte 7 helyszínen, 8 időpontban lesz megtekinthető, a szakemberek betekintést nyerhetnek a„földrengésbiztos" építészet gyakorlatába.

Az előadás-sorozaton bemutatásra kerül az AmQuake földrengés –szoftver, valamint a szoftver gyakorlati alkalmazásával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az AmQuake szoftvert a Wienerberger AG a cseh Cervenka Consulting Ltd.-vel közös együttműködésben fejlesztette ki. A program segítséget nyújt mérnökök számára az új európai szabályozás előírásainak megfelelő biztonságos épületek tervezéséhez. A szoftver a Wienerberger termékek részletes, méreteket és anyagjellemzőket magában foglaló adatbázisát is tartalmazza. A szervezők ezenkívül részletes példatár kiadásával is segítik, támogatják a résztvevők munkáját.

Mindkét szakmai konferenciasorozat a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara által akkreditált rendezvény.

A konferencia tematikája:

08:00 - 08:30 Regisztráció
08:30 - 08:45 Köszöntő
08:45 - 09:30 Energetikai, hőtechnikai, párafizikai vizsgálatok - BME - dr. Tóth Elek
09:30 - 10:00 A+ és A++ téglaházak tervezése, építése - Wienerberger Zrt. - Merle István, műszaki koord. vez.
10:00 - 10:30 Korszerű fűtéstechnikai megoldások téglaépületen - Viessmann Kft. Makk Árpád, műszaki referens
10:30 - 10:50 Kávészünet, Kiállítások megtekintése
10:50 - 11:20 „Energiatermelő” ablakok az Internormtól - Internorm Kft. - Monostori Gábor, vevőszolg. vez.
11:20 - 11:50 Építészet – tető – szolártechnika - Tondach Zrt. - Nemes András, alk.tech. szaktanácsadó
11:50 - 12:20 A légzáró szerkezet és energiahatékonyság - Dörken Kft. - Farkas Imre, okl. gépészm.
12:20 - 14:00 Ebédszünet, Kiállítások megtekintése
14:00 - 14:30 EUROCODE 6 – 8 - BME, Építészmérnöki Kar
14:30 - 15:00 e4 – Alacsony energiafelhasználású téglaépületek - Wienerberger Zrt. - Bartók László / Vidóczi Árpád, m. szaktan.
15:00 - 15:30 Energiatermelő alumínium tető és homlokzat - Prefa Kft. - Nemere Judit, okl. építőm., projekt men.
15:30 - 15:45 Kávészünet, Kiállítások megtekintése
15:45 - 16:15 Termékismertető előadás / gyakorlati bemutató
16:15 - 17:00 Építészeti tárgyú előadás, helyi építész előadásában MÉSZ által delegált előadó
17:00 - 17:30 Konzultáció, kiállítás megtekintése

cimkék: