A Pannon Megújuló Energia Klaszter szolgáltatásainak fejlesztése

NYDOP-1.1.1/A-2008-0002 pályázat bemutatása

 

LanchidEU.JPG

 

A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül a NYDOP-2008-1.1.1/A "Regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása és fejlesztése" tárgyú felhíváson a Pannon Megújuló Energia Egyesület "A Pannon Megújuló Energia Klaszter szolgáltatásainak fejlesztése" című projektje támogatást nyert.

A fejlesztés célja:

Olyan Klaszter működtetése, melynek tagjai megbízható minőségű és szakmai színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak a felhasználóknak. A Pannon Megújuló Energia Klaszter törekszik a "minőség, megbízhatóság" védjegy megerősítésére a felhasználókban, csökkentve a rosszul működő vállalkozások piaci megjelenését azáltal, hogy a klaszteren keresztül csak minőségi energetikai szolgáltatások elérhetők a felhasználóknak.

További cél:

  • a Klaszter tagok közös szakmai képviselete, közös megjelenés, marketing tevékenységek megvalósítása, a klaszter, klasztertagok, és vállalkozásaik népszerűsítése, az ágazati érdekek érvényesítése kapcsolati háló által,
  • a helyi adottságok felmérése, piackutatás megvalósítása annak érdekében, hogy igény szerinti rendszerek kerüljenek kialakításra, és új piaci lehetőségek táruljanak fel;
  • a szakmai információk kiegészítése a beszállítói, kivitelezési adatbázis létrehozásával;
  • olyan, igényfelmérésre alapozott klaszter szolgáltatások kialakítása, melyek hozzájárulnak a megújuló energiák felhasználási szintjének növeléséhez, a jól működő energetikai megoldások terjedéséhez, a társadalom bizalomszintjének növeléséhez.

Ennek érdekében szükséges a megújuló energetikai vállalkozások felmérése, benchmarking szempontrendszer kialakítása, és a vállalkozások elemzése.

A projekt Támogatási Szerződése 2009. április 27-én került aláírásra, sajtótájékoztatóval egybekötve. A közreműködő szervezet a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. (9400 Sopron, Csatkai Endre utca 6.)

infoblokk_nfu_MH.JPG

A Szerződés tárgya:

A Pannon Megújuló Energia Klaszter szolgáltatásainak fejlesztése

Támogatási szerződés azonosító száma: NYDOP-1.1.1/A-2008-0002

A projekt összköltsége: 19.600.000,- Ft

A támogatás mértéke:

az elszámolható költségek 80 %-a, de legfeljebb 15.680.000 ,- Ft.

EU_logo_sz_MH.jpgA projekt az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.cimkék: