Újabb szélenergia nagybefektetés

A Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), az Enterprise Investors (EI) által kezelt magántőke alap, ma bejelentette a szélerőmű parkok létrehozását célzó befektetési program, a Wento indulását.

A PEF VI körülbelül 40 millió eurónyi összeget tervez befektetni a lengyel szélenergia iparba a következő néhány év során. Szélerőmű parkok fejlesztőivel fognak együttműködni a projektek előkészítése, majd a parkok finanszírozása és megépítése kapcsán.

A Wento a szélenergia iparban tevékenykedő, tapasztalt menedzsereket bízott meg a megfelelő projektek kiválasztásával, átvilágítását, illetve hogy részvényeket vásároljanak ezekben a projektekben, szervezzék meg a banki finanszírozást, majd felügyeljék a szélerőmű parkok megépítését. A parkok megépítéséhez szükséges tőkét A PEF VI biztosítja. A szélerőmű parkokat ezt követően stabil, hosszútávon jövedelmező befektetési lehetőségeket kereső stratégiai vagy pénzügyi befektetők számára fogják értékesíteni. A Wento jelenleg több mint egy tucat szélerőmű park fejlesztési projektet vizsgál. Ezek közül három, összesen 200 megawatt teljesítményű beruházás esetáben már előrehaladott tárgyalásokat folytat.

A cikk folytatása elolvasható a ujenergiak.hu internetes oldalon.cimkék: szélenergia