Zöld stratégiát hirdetett a hatalmas energiaszolgáltató

Jelentősen növelni kívánja Lengyelország harmadik legnagyobb energiaszolgáltatója, az Enea termelői portfóliójában a zöld energiák részarányát. A folyamatos privatizálási kísérlet alatt lévő Enea vezetése 2020-ig 250-300 MW szélkapacitást és 40-60 MW-nyi biogáz-tüzelésű erőművet kíván telepíteni - számol be a Warsaw Business Journal.

Lengyelország harmadik legnagyobb energiaszolgáltatója nagyszabású megújuló energiaforrásokon alapuló kapacitásbővítést tervez a következő 10 év során. A társaság már jelenlegi és építi első szélparkját, amelyet a tervek szerint már az idei évben át is adják. Az Enea tervezi már működő szélparkok megvásárlását is.

A társaság 2020-ig szélenergiában 250-300 MW, míg a biogázt égető erőművek esetében 40-60 MW új kapacitás telepítésével számol. Az Enea jelenleg összesen 2939 MWe termelőkapacitással rendelkezik, amelynek mindössze 2%-a köthető megújuló forrásokhoz. A szolgáltató jelenleg 57 MW vízerőmű-kapacitással, 2,2 MW biogázt hasznosító erőművi kapacitással rendelkezik.

Forrás: Portfolio.hucimkék: szélenergia