Építészeti tervezés

Építészeti tervezéssel foglalkozó cégünket 2005. júliusában alapítottuk. Irodánkban családi és társasházak, köz- és ipari épületek engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésével, valamint közterek és parkok tervezésével foglalkozunk. Több helyszínre készítettünk beépítési tervet lakóparkok, bevásárló központok vagy ipari üzemek létesítéséhez. Ilyen például a Vát és Porpác között építendő új nemzetközi repülőtér - a SIA-Port - létesítését megalapozó beépítési tervek elkészítése.

Eddigi legjelentősebb és legismertebb munkánk a szombathelyi Fő tér és környezetének megújítása, melyet Takács András építészmérnökkel és Pintér Gábor kerttervező mérnökkel közösen terveztünk meg. A 2006-ban átadott Fő tér 2010-ben megkapta a Magyar Urbaniszikai Társaság és az ICOMOS magyarországi szervezete által alapított KÖZTERÜLETMEGÚJÍTÁSI NÍVÓDÍJ-at!

Az utóbbi években több érdekes energetikai projektben is részt vettünk. Szombathelyen és Sopronban kapcsolt energiatermelésű gázmotoros fűtőerőművek épületeit terveztük meg, melyekben földgáz felhasználásával nagy hatékonysággal termelnek villamos és hőenergiát. Építészként részt vehettünk a szombathelyi Mikes Kelemen utcában és a Pornóapáti községben megépült, megújuló energiaforrással - faaprítékkal - üzemelő távfűtési rendszerek megvalósításában. A Mikes Kelemen utcában a Joskar-Ola lakótelep fűtésébe besegítő 7 MW-os kazánházat terveztünk. Pornóapátiban az osztrák mintára létrehozott - Magyarországon jelenleg egyedülállónak tekinthető - falufűtési rendszer kazánházát és faapríték tárolóját terveztük meg. Ugyanitt a Pinkán lévő vizierőmű korszerűsítésének építész engedélyezési terveit készítetük el. Nagypáliba egy falufűtési rendszer faelgázosítós és faapríték üzemű kazántelepének, Őriszentpéterre pedig egy biogáz üzem építési engedélyezési terveit készítettük el, de ezek sajnos még nem valósultak meg.

Kapcsolat: Mangliár László, ügyvezető
Elérhetőség: 9700 Szombathely, Igló u. 8.
Tel./Fax: 94/323-401
Mobil: 20/941-29-28
E-mail: iroda@mangliarkft.hu
Honlap: www.mangliarkft.hu

 cimkék: