Társadalmi egyeztetésen nyolc energetikai fejlesztéseket támogató felhívás
Az energetikai fejlesztések társadalmi egyeztetése november 4. tart!
Meghosszabbított határidő a napkollektoros pályázat pénzügyi elszámolásaira
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti, szeptember végi határidőt meghosszabbítva 2012. november 20-ig teszi lehetővé a pénzügyi elszámolások benyújtását a Zöld Beruházási Rendszer napkollektoros pályázatán.
Sikeres volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést támogató pályázata
Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítést támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. szeptember 7–én délben a beérkezett pályázatok feldolgozásáig felfüggeszti a konstrukciót.
Augusztusban indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új, fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázata
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdet pályázatot költségvetési keretből. Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.
Áder: jelentősen akarják csökkenteni a kohéziós alapokat
A jelenlegi elképzelések alapján a következő hét évre szóló uniós költségvetésből több ország, így Magyarország is kevesebb kohéziós forráshoz jutna. Áder János köztársasági elnök az InfoRádióban azt mondta, arra kell figyelni, hogy az a csoport, amelynek az érdeke sérül, egységesen lépjen fel. Erről tárgyal csütörtökön az államfő Varsóban a lengyel köztársasági elnökkel.
Az NFÜ a kombinált mikrohitel keretének megemelését javasolta
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a mikrohitelkeret 15 milliárd forintról 22 milliárd forintra emelését javasolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) a konvergencia régiók számára - közölte az ügynökség pénteken az MTI érdeklődésére.
EU pályázatok: előfinanszírozási rendszer vállalkozásoknak és önkormányzatoknak
Az európai uniós források kifizetésének felgyorsítása érdekében két új előfinanszírozási rendszert biztosít a vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak a kormány - tájékoztatta a kormányszóvivői iroda a kabinet döntéséről pénteken az MTI-t.
Hatvanmilliárd forint EU-s támogatás sorsa kétséges
Elképzelhető, hogy több tíz milliárd forint uniós forrás hazai átcsoportosításához nem járul hozzá az Európai Bizottság – értesült lapunk.
A kormány a minimálisat elérte: az EU nem tart vissza magyar támogatásokat
A Széll Kálmán 2.0 kielemzését követően az Európai Bizottság megalapozottnak látja, hogy Magyarország tartósan három százalék alatt tudja tartani a költségvetési hiányát. Ezért a bizottság a magyarországi kohéziós támogatások befagyasztásának felfüggesztésére tett javaslatot. Olli Rehn gazdasági-pénzügyi bizottsági alelnök ugyanakkor Magyarországot is felsorolta azon uniós tagországok között, ahol az Európai Bizottság súlyos makrogazdasági egyensúlyhiányt tapasztal.
Új ösztöndíjak a Nemzeti Kiválóság Programban
A nappali tagozatos mesterszakos hallgatók és a már tudományos eredményeket felmutató kutatók számára is ösztönzést jelenthet a most induló Nemzeti Kiválóság Program. Európa vezető nemzete akarunk lenni a tudományban - mondta a projekt megnyitóján Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Sikeres volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napkollektoros pályázata
Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer napkollektor-rendszerek kiépítését támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a rendelkezésre álló 2,97 milliárd forintos keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. május 15-ig meghosszabbított határidő lejártának megfelelően lezárta a konstrukciót. A kiírásra összesen 5 686 pályázat érkezett be, ebből mostanáig több mint 2 300 darabot bíráltak el kedvezően. A fennmaradók értékelése folyamatban van.
1000 milliárd forint jöhet még idén
Fel kell gyorsítani a pályázati pénzek kifizetését annak érdekében, hogy a magyar kormány elvárásaként megfogalmazott 95 százalékos felhasználás teljesüljön a 2013-ban záródó költségvetési ciklus végéig. Több mint 5 000 milliárd forint vár arra, hogy magyar projektre lehívják. Ez csak úgy sikerülhet, ha a pályázók szakszerűen valósítják meg a terveiket. Idén még körülbelül 1000 milliárd forint meghirdetését ígéri az NFÜ.
HALLGATÓI TERVPÁLYÁZAT
A Magyar Energia Hivatal országos, nyilvános, titkos építészeti és épületenergetikai komplex diák tervpályázatot hirdet Magyarország valamennyi felsőfokú építészképző oktatási intézményének hallgatói részére.
Meghosszabbították a napkollektoros pályázat beadási határidejét
Másfél hónappal, május 15-ig meghosszabbították a 2,97 milliárd forint keretösszegű, napkollektoros pályázat beadási határidejét az élénk érdeklődésre tekintettel. Az eredetileg 2011. december végéig szóló határidőt egyszer már meghosszabbították március 31-ig.
Elindult az európai KKV hét!
Ha úgy érzi, hogy vállalkozása csak a jól megszokott köröket futja, szerezzen új információkat, látogasson el „Európai KKV Hét 2012” rendezvénysorozatra!
Épületenergetikai nagydíjat alapít az energia hivatal
Egymillió forint díjazású Építészeti-Épületenergetikai Nagydíjat alapít a környezettudatos épülettervezési gondolkodás elismerésére a Magyar Energia Hivatal, amely országos, nyílt és nyilvános pályázat keretében keresi a leginkább energia- és környezettudatos szemlétben tervezett hazai épületet. Beadási határidő: 2012.04.20.
NFÜ: áfa-kompenzációt kaphatnak az uniós forrásokból támogatott projektek
Elfogadta a kormány azt a rendelet-módosítást, amely lehetővé teszi, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kompenzálja az uniós forrásokból támogatott projekteknél az általános forgalmi adó januári emelése miatti költségnövekedést - tájékoztatta az ügynökség kedden.
Pénzt öntenének az energiapályázatokba
Elsősorban az állami és önkormányzati intézmények járhatnak jól, de juthatna a vállalkozások számára is pénz abból a 160 milliárd forintból, amelyet a kormány átcsoportosítana az energiahatékonysági pályázatokra a közlekedésfejlesztésből. A nyári felújítási munkák miatt sietni kellene, de az EU és a kormány vitája akadályozza a gyors átcsoportosítást.
Brüsszel döntése nem lesz hatással a gazdaságra és a pályázatokra
Jelzésértékű, hogy csak a GDP fél százalékára rúgó összeget fagyasztana be az Európai Bizottság - nyilatkozta a Mapi Magyar Fejlesztési Iroda vezérigazgatója az InfoRádióban . Esőssy Zsombor szerint a Magyarország számára felhasználható 2800 milliárd forintból még 700 milliárdra nem érkezett pályázat, illetve nincs döntés, így a számításuk szerint 142 milliárd forintos elvi zárolás nincs hatással a pályázatokra és a gazdaságra sem.
Megemelték a Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című (A jelű) kiírás keretösszegét
Az Új Széchenyi Terv keretében a Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című (KEOP-2011-4.2.0/A kódszámú) pályázati kiírás keretösszege – belső forrásátcsoportosítás eredményeként - 3,4 milliárd forinttal megemelkedett.
 
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100