II. Magyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fóruma
Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Esztergomi Szervezete (ETE-Esztergom) második alkalommal rendezi meg a Magyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fórumát. A tavalyi fórumon és szakkiállításon két nap alatt (két teremben) 20 előadást hallgathatott meg a mintegy 300 látogató. Az idei esemény 2011. október 6-7. között kerül megrendezésre az esztergomi Hotel Bellevue-ben.
IX. ENERGOExpo Energetikai Szakkiállítás és Konferencia
Immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az ENERGOexpo Nemzetközi Energetikai Szakkiállítás és Konferencia 2011. Szeptember 27 - 29-én a Kölcsey Konferencia Központban (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.)
Meghívó a A „West-Pannon Audiovizuális Klaszter fejlesztése” című projekt szerződéskötésének ünnepélyes aláírására és az azt követő sajtótájékoztatóra.
Magyarország első, és eddig egyetlen médiaklasztere (közösségi tevékenység indítása: 2005, alapítás éve 2008) az Új Széchenyi Terv Nyugat- dunántúli Operatív Program keretén belül NYDOP-1.1.1/A-11 Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása tárgyú pályázatnak köszönhetően lehetőséget kap arra, hogy a Nyugat-Dunántúl médiáit a közösségi marketing eszközeivel egységbe szervezze.
RENEXPO® International Trade Fair for Renewable Energy & Energy Efficient Building and Renovation
Az idei év egyik legjelentősebb németországi megújuló energetikai és energiahatékony építészeti kiállítása és vására az idén 12-ik alkalommal megrendezésre kerül a RENEXPO® International Trade Fair for Renewable Energy & Energy Efficient Building and Renovation 2011. szeptember 22-25 között, Augsburg, Németországban.
Alternatív hajtású járművek versenye Budapesten
Szeptember 18-án, vasárnap rendezik meg az MVM Energia 2.0 Futamot az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera közötti szakaszon. Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok startolnak a Magyar Villamos Művek Zrt. megrendezésében az alternatív hajtású járművek versenyén.
CONGRESS INVITATION"International Electricity Summit/EIF 2011"
"International Electricity Summit/EIF 2011" is a platform in which many different topics concerning electricity generation in Turkey and all around the World will be discussed.
Enterprise Europe Network Zalaegerszeg
Enterprise Europe Network Zalaegerszeg aktuális hírei, rendezvényei, ingyenes szolgáltatásai
REKORD zárórendezvény
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. és a Zalai Falvakért Egyesület ezúton tisztelettel meghívja Önt a „REKORD” Regionális foglalkoztatási együttműködés létrehozása és hálózati koordináció kialakítása Nyugat-Dunántúlon” elnevezésű, TÁMOP-1.4.4.-08/1-2009-0019 azonosító számú projekt keretében szervezett REKORD projekt Záró rendezvényére 2011. július 14-én, 9.00 órai kezdettel.
A fa. Természeti környezet, tárgyi világ, kultúra, örökség
Az V. Csíkfalvi Csűrszemináriumok témája a fa. Az ENSZ szerint 2011 az Erdők Éve és idén a fenntarthatóság jegyében a fa társadalmi, gazdasági és ökológiai vonatkozásairól beszélnek előadóink.
„Szélenergia Magyarországon: teljes megtorpanás vagy ígéretes évtized?”
Az Európai Szélenergia Társaság (EWEA) és a Magyar Szélenergia Társaság (MSZET) szeretettel meghívja Önt workshopjára.
A Pannon Megújuló Energia Klaszter szolgáltatásainak fejlesztése - Sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvény
Tisztelettel meghívjuk a Nyugat-dunántúli Operatív Program „Regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása és fejlesztése” pályázat keretében támogatott projektünk rendezvényére.
Nemzetközi szélnap
Ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a hazai szélerőműveknél, szélparkokban június 14-25. között a nemzetközi szélnapokat.
The business of storage for renewable electricity
This workshop will address the challenges posed by increasing shares of intermittent renewable energy sources and the different solutions available, with a special attention to hydrogen storage. The focus will be on the identification of potential business models for this option, with an assessment of the current barriers and regulations existing in the field. Under and above ground storage solutions will then be discussed.
MEGÚJULÓ ENERGIÁK című TECHNOLÓGIAI TRANSZFER SZEMINÁRIUM
A Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. és a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. ezúton tisztelettel meghívja Önt a MEGÚJULÓ ENERGIÁK című TECHNOLÓGIAI TRANSZFER SZEMINÁRIUM rendezvényre, amely 2011. június 21.-én, (kedd) 09:30 – 13:00 között a Nyugat-Pannon Zrt. székhelyén (9700 Szombathely, Kőszegi u. 23., II. emelet tárgyalóterem) kerül megrendezésre.
Technológia Transzfer Szeminárium
A 2011. június 21-én Nagykanizsán megrendezésre kerülő Technológia Transzfer Szeminárium fő célja, hogy a vállalkozásokkal megismertessék az energetikai felújítások lehetőségeit, illetve a passzív házak szerepét, jelentőségét a környezettudatosság jegyében.
Szlovén- magyar üzleti fórum
A ljubljanai magyar nagykövetség külgazdasági irodája és a Szlovén Energetikai Kamara magyar - szlovén megújuló energetikai üzleti fórumot szervez 2011.június 14-én Lendván.
Passzívház Egyetem
A Passzívház Egyetem immáron harmadik éve szervez képzéseket a korszerű épületenergetikáról. Az idei képzés témája a középületek lesznek!
IV.Öko Expo és Bio Fesztivál
2011. június 10-11-12-én kerül megrendezésre a IV. Öko Expo és Bio Fesztivál, amely érdekes programokkal várja a szakembereket és az érdeklődőket családostul.
19. Európai Biomassza Konferencia
A 2011. június 6-tól Berlinben megrendezésre kerül az európai biomassza konferencia.
Külföldi kiállítások - Jelentkezési lehetőség
A feltalálók világszervezete (IFIA) támogatásával a Magyar Feltalálók Egyesülete az alábbi kiállításokon fog rendezni magyar kollektív találmányi bemutatókat.
 
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140