Pollutec Lyon 2010
A Pollutec Lyon - a világ vezető környezetvédelmi kiállítása - idén 24-ik alkalommal kerül megrendezésre és az előző évekhez hasonlóan az ágazat minden területét átfogó tematikának köszönhetően 75 ezer szakmai látogatót várnak a szervezők 2010. november 30. és december 3 között.
Konferencia a fenntartható biomassza felhasználásról
Az Energiaklub és a Szent István Egyetem Környezet-és Tájgazdálkodási Intézet konferenciát szervez "Biomasszát fenntarthatóan" címmel, önkormányzatoknak, szakmai szervezeteknek a fenntartható fejlesztési tervekről, uniós kutatás-fejlesztési és kommunikációs projektekről, megvalósult jó példákról.
Renexpo Ausztria
2010. november 25-27. között kerül megrendezésre a Renexpo Ausztria nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energiákról, az energiahatékony építésről és épületfelújításról Salzburgban.
Épületenergetikai számítások szoftveres támogatása
Az Uponor Épületgépészeti Kft. idén ismét kreditpontos tervezői oktatást szervez Épületenergetikai számítások szoftveres támogatása és Korszerű épületenergetikai rendszerek sugárzó fűtési/hűtési megoldásokkal címmel.
Közgyűlés
A Pannon Megújuló Energia Klaszter 2010. november 22-én (hétfőn) tartja közgyűlését, melynek helyszíne az Erdészeti Tudományos Intézet Központ Sárvári Kísérleti Állomás és Arborétum(9600 Sárvár, Várkerület 30/A. III. emeleti Tanácsterem).
Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs”A felelősségvállalás jegyében
A kétnapos, kiállítással egybekötött konferencia a fenntartható fejlődésért tevő, cselekvő, felelősen gondolkodó és élő emberek, cégek, szervezetek évről évre visszatérő találkozója kíván lenni. Az 1992-es Riói Nyilatkozat és a 2002-es johanessburgi Fenntartható Fejlődési Világtalálkozó után, a fenntarthatósági világcsúcstalálkozó 2012-es eseménye előtt az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia a hazai szereplőket hívja egybe, számvetésre és jövőkép megrajzolására. A széles körű társadalmi párbeszéd célja: egybegyűjteni a fenntartható fejlődés érdekkörébe tartozó gondolatokat, tetteket, cselekedeteket, a fenntarthatóság teljes körű megértése, a fenntartható fejlődésért munkálkodók eredményeinek összefűzése, az egyén és a különböző csoportosulások felelősségének tudatosítása érdekében.
"Jövő energiái" című ViaFuturi konferencia
2010. november 18-19-én kerül megrendezésre a "jövő energiái" című konferencia Pécsen a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és az IME szervezésében.
Válságon innen, válságon túl c. konferencia és NÍVÓDÍJ átadás
Fiatal Vállalkozók Hete
November 15-én a Global Energy Zöld Vállalkozások Napjával indul az Fiatal Vállalkozók Hete egyhetes programsorozata. Az első napon kiemelt szerepet kapnak a megújuló energiaforrások és az azokból nyert energiahordozók.
Új Széchenyi Terv, Duna-Stratégia és fenntarthatóság - környezetvédelmi konferencia
A konferencia 2010. november 11., 10.00-15.20 kerül megrendezésre Budapesten a Megyeházán (1052 Budapest, Városház utca 7. – Nyáry Pál terem)
Az első napenergia-konferencia épületgépészeknek
Új szakmai hagyományt teremt a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ). A napenergia-hasznosító rendszerek tervezésében, kivitelezésében, forgalmazásában érdekelt épületgépészek nyitott és magas szakmai színvonalú fórumát szervezik meg idén első alkalommal Budapesten.
Őszi Wienerberger konferenciasorozatok
A Wienerberger Téglaipari Zrt. - a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara által akkreditált rendezvény keretében - idén ősszel is házhoz viszi az energiahatékony, illetve a ,,földrengésbiztos" építészet legújabb fejlesztéseit. Magyarország egyik vezető építőanyag-gyártója 2010 őszén, országosan több helyszínen és időpontban két konferenciasorozatot is szervez az építőipari szakmagyakorlók részére.
Megújuló Energiák 2010
Idén is megrendezésre kerül a Készház és Passzívház Vásár, Konferencia!
Az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata immár 11.-ik alkalommal rendezi meg Készház Vásárát november 5-7 között a Novotel Bp. Kongresszusi Központjában, melynek új neve Készház és Passzívház vásár, míg a Konferencia november 5-én kerül megrendezésre.A vásár része a „Zöld Építészeti Napok 2010” rendezvény sorozatnak, amely 2010 november 4-14 között kerül megrendezésre.
Portfolio.hu Property Investment Forum 2010
A 2010-ben hatodik alkalommal megrendezendő Portfolio.hu Property Investment Forum első számú célja idén is a hazai és a régiós ingatlanpiac legfrissebb folyamatainak összefoglalása és a legfontosabb döntéshozók véleményének bemutatása. Az elmúlt két évben radikális változásokon ment keresztül az ingatlanszektor. Az idei konferencia ennek megfelelően a legégetőbb, legaktuálisabb témákat veszi górcső alá: Magyarország és a régió befektetési piacának jövője, az új kormány lakáspolitikája, alternatív finanszírozási megoldások, hatékony üzemeltetési módszerek.
CEP Clean Energy & Passive House Expo
2010. október 27-28-án kerül megrendezésre a CEP Clean Energy & Passive House Expo, amely az energiahatékony építés és felújítás területéről, valamint a legújabb termékekről, technológiákról nyújt áttekintő képet.
CEP Clean Energy & Passive House Expo
2010. október 27-28-án kerül megrendezésre a CEP Clean Energy & Passive House Expo, amely az energiahatékony építés és felújítás területéről, valamint a legújabb termékekről, technológiákról nyújt áttekintő képet.
Épületek energiahatékonysága "Made in Germany" - Szakmai út
A DUIHK a Német Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztérium megbízásából szakmai utat szervez Németországba.A szakmai út fő témája:Iparosított technológiával épült (panel) lakóépületek és középületek energiahatékony felújítása és építése.
Portfolio.hu Green Energy Investment Forum 2010
A Portfolio.hu idén első ízben rendezi meg a Magyarországon egyedülálló, befektetési fókuszú régiós zöldenergia konferenciáját. Mint ismeretes, az Európai Unió tagállamainak 2010 második felére kész stratégiát kell bemutatniuk az Európai Bizottság számára a korábban vállalt megújuló részarány-célok teljesítésének menetéről, amely teljesen új fejezetet nyit az európai zöldenergia-fejlesztések történetében. Európa összes országának, így régiónknak és Magyarországnak is konkrét elképzelésekkel, és az ezeket elősegítő támogatási rendszerekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy képes legyen teljesíteni az energetikai mértékkel igencsak közeli időpontra, 2020-ra vállalt célokat.
Felújítási képzési nap
A HVG csoporthoz tartozó, vezető építőipari szaklap, a Bautrend, az Energiahatékonysági Klaszter szakmai támogatásával egynapos képzést szervez az épületfelújításról.
 
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140