9. NEMZETKÖZI PELLET & BRIKETT-EXPO
Az idei Nemzetközi Pellet & Brikett- Expo Bydgoszcz-ban kerül megrendezésre, június 2-4-ig.
Erdők éve - új kihívások a XXI. században
Erdők éve - új kihívások a XXI. században
A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Erdészeti Bizottsága Erdők éve - új kihívások a XXI. században címmel Tudományos ülést tart a Magyar Tudományos Akadémián, 2011. május 31-én.
Épületek energiahatékonysága, passzívházak
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2011. május 31-én szakmai konferenciát szervez, melyen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat az energiahatékonyság és a passzívházépítés helyzetéről, valamint energiatudatos épületek kialakításáról. A rendezvényen bemutatkoznak ezenkívül olyan német innovatív vállalatok, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon.
Fenntartható Energiagazdálkodás IV.
Összefoglaló konferencia és szakmai dialógus.
LIGNA-Faipari Szakvásár-és Kiállítás Hannover 2011.május 30- június 03-ig
Ligna faipari kiállítás május 30.- június 3.-ig kerül megrendezésre, 50 nemzet több mint 1700 kiállítója lesz jelen, a felmerülő témák között megtalálható az aratás, mobil és kihelyezett aprítók, brikett és pellet prések valamint a kazánok kérdése is
F.A.T.E. projekt - Nyílt nap (Zalaegerszeg)
A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a FATE (From Army To Entrepreneurship) című projektjének zalaegerszegi Nyílt napjára.A Nyílt nap célja bemutatni a FATE projekt eredményeit, valamint a zalaegerszegi, BGF PSZF melletti egykori laktanya területre vonatkozó fejlesztési elképzeléseket.
3. RECOM gazdasági-innovációs hálózati találkozó!
Ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket a 3. RECOM gazdasági-innovációs hálózati találkozónkra, amelyre 2011. május 25-én, 9-től 14 óráig a győri városházán kerül sor.A találkozón Nyugat-Dunántúl, Burgenland, Alsó-Ausztria, Stájerország, és Bécs gazdasági és innovációs stratégiáival, illetve támogatási programjaival foglalkozunk, és elegendő alkalom nyílik majd a kölcsönös információcserére és kapcsolatépítésre is.
Sikeres pályázat - Lendület a fejlődéshez!
Az AIESEC Budapesti Corvinus Egyetemi Irodája konferenciát szervez Sikeres pályázat - Lendület a fejlődéshez! címmel. A konferenciára biotechnológiai (környezetvédelem, zöld technológia, élelmiszeripar) és vegy- és gyógyszeriparral foglalkozó kis- és középvállalkozások képviselőit várják.
Alternatív energiahordozók hasznosítása Magyarországon – konferencia
Alternatív energiahordozók hasznosítása Magyarországon„ címmel szakmai konferenciát rendez május 10-én Budapesten, a Hotel Griffben a Zöld Ipar Magazin.
Energiatakarékos épületgépészeti megoldások! szakmai konferencia
"Kevesebb víz, hulladék, energia, több megtakarítás, tisztább jövő!"A szakmai rendezvényen megismerheti a jövő épületgépészeti technológiáiban rejlő lehetőségeket, személyesen megtekintheti a konferenciaközpontban végrehajtott „Komplex fenntarthatóság” projekt fejlesztéseit, (szürkevíz hasznosítás, pellet tüzelés, napelemes, napkollektoros, felülethűtési rendszerek) információkat szerezhet az Új Széchenyi Terv energetikai, környezetvédelmi pályázati lehetőségeiről.
Gusztáv Adolf Vasi Hálaadó Nap
2011. május 8-án tartja a református egyházközség hálaadó napját, amely keretében bemutatásra kerül a KEOP. 6.2.0 pályázat keretéből megvalósuló balatonszárszói mintaprojekt is.
Fenntartható közlekedés és Elektromos Mobilitás Napja
A fosszilis energiaforrások csökkenése és a környezetszennyezés miatt a megújuló energiák alkalmazásának egyik legaktuálisabb célterülete a fenntartható közlekedés lett. 2011. május 7-én a megújuló energia témájának vezető szakmai rendezvényén belül szervezik meg az Elektromos Mobilitás Napját is.
RENEXPO®
Május 5-én megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb energetikai kiállítása, a RENEXPO® Central Europe. Az EU elnökségi rendezvényen 11 országból érkező 120 kiállító várja bioenergia, napenergia és geotermia, szélenergia, energiahatékonyság és energiahatékony szolgáltatások terén kínált innovatív termékeivel.A kiállítással párhuzamosan nemzetközi szakmai konferenciák is megrendezésre kerülnek, melyeket részben EU-s szakmai szövetségekkel közösen szerveznek.
Biomasszától a napenergiáig – konferencia önkormányzatoknak
Az Energiaklub 2011. május 4-én 09.00 - 15.30 konferenciát rendez önkormányzatok részére a Petőfi Irodalmi Múzeumban - 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.
Üzleti partnerkereső a megújuló energia szektorban!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeretettel meghívja Önt 2011. május 5-én Ausztriában, Güssingben megrendezendő üzleti partnerkereső rendezvényre.
Magyar Geotermális Egyesület VI. Szakmai napja
A Magyar Állami Földtani Intézet 2011. május 3-án szervezi szakmai napját a Magyar Állami Földtani Intézet dísztermében - 1143 Budapest, Stefánia út 14.
Alternatív Hajtású Járművek versenye hatodszorra
2011. április 29-én rendezik meg a VI. Széchenyi Futamot.
II. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
A Széchenyi István Egyetemen 2011. április 15-én (péntek) megrendezésre kerülő II. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállításon és Találmányi Vásáron való részvételre várja a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja és az UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék területén székhellyel rendelkező kutatást-fejlesztést folytató vállalkozások, innovátorok, egyéni feltalálók, kutatók, oktatók és diákok jelentkezését.
Környezet és energia hálózati rendezvény RECOM HU-AT
A hálózati rendezvény főbb témája az energia- és klímavédelmi stratégiák bemutatása valamint a föld- és vízvédelem a határtérségben. A program 2011. április 13-án 10:00- 16:00 h, Schäffern-i Környezeti-Kompetencia-Központban kerül megrendezésre.
European Biomass to Power
2011. április 13-14-én kerül megrendezésre az 'European Biomass to Power" konferencia Bécsben.
 
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140